Nieuws
13 mei 2014

Uitnodiging Sportcafé en Algemene Ledenvergadering

 
Inmiddels zijn ruim 10 miljoen Nederlanders actief op social media. Het grote bereik en het gratis én interactieve karakter maken van social media een niet meer weg te denken communicatievorm. Social media kunnen ook voor sportverenigingen veel betekenen. Netwerken als Facebook en Twitter dragen bij aan het bereiken van vele doelen, zoals het werven van leden en vrijwilligers, het versterken van het zakelijk netwerk en het reduceren van communicatiekosten. Bovenal kunnen social media het bereik en de clubbinding vergroten. Het succesvol gebruik van social media door sportverenigingen blijft in veel gevallen echter nog opvallend achter.

De Arnhemse Sport Federatie (ASF) organiseert in samenwerking met Sportbedrijf Arnhem het eerste Sportcafé waarin het thema ‘Social media voor sportverenigingen’ centraal staat. Clubbereik, specialist in communicatieadvies voor sportverenigingen, verzorgt de workshop. Tijdens de workshop wordt er onder meer besproken welke social media-platforms interessant zijn voor verenigingen. Hierbij wordt er stil gestaan bij de elementaire stappen van externe communicatie, maar ligt de nadruk op de praktijk. Er zullen enkele concrete cases worden behandeld en zowel succesvolle als minder succesvolle voorbeelden komen aan bod. Het karakter van de bijeenkomst is interactief; u wordt uitgedaagd om te reageren en krijgt enkele opdrachten waarmee een vertaalslag richting uw vereniging gemaakt kan worden.

Aansluitend op het Sportcafé willen we u uitnodigen voor de Algemene Ledenvergadering van de ASF. Klik hier voor de agenda van de Algemene Ledenvergadering. De avond vindt plaats op maandag 26 mei aanstaande. De locatie is het clubhuis van ABC Taxus en EJBA (Eerste Jeu de Boulesclub Arnhem) op Sportpark Bakenhof, Huissensestraat 287 te Arnhem-Zuid.

Om het sportcafé en de ALV bij te wonen kunt u zich aanmelden tot en met vrijdag 23 mei aanstaande op info@arnhemsesportfederatie.nl, onder vermelding van de naam van uw vereniging en de naam van de personen die op de avond aanwezig zullen zijn. Per vereniging kunnen zich maximaal twee personen aanmelden.

Het programma van de avond ziet er als volgt uit:
18.45 - 19.00 uur       Inloop met koffie en thee
19.00 - 19.30 uur       Algemene Ledenvergadering ASF
19.30 - 22.00 uur       Workshop 'Social media voor sportverenigingen' door 
                                      Clubbereik, inclusief pauze
22.00 uur                     Afsluiting en borrel


Graag tot ziens op maandagavond 26 mei 2014!

 

Meer nieuws...